Aanpassing woonruimteverdeling Woonbron

Gepubliceerd op 29 augustus 2017

Woonbron bemiddelt per 1 juli 2017 de vrijkomende woningen in Pernis op een andere manier. De aanleiding voor deze wijziging is het feit dat er een enorme toeloop is op de Kennismakingsdagen. Er is dus veel belangstelling voor woningen in Pernis. Omdat er maar weinig woningen vrijkomen lukt het niet om alle geïnteresseerden binnen redelijke termijn aan een woning te helpen. Woonbron moet de meeste mensen die de moeite nemen om naar de bijeenkomsten te komen dus teleurstellen.

In de nieuwe situatie maken we onderscheid tussen:
– Corneliahof en Zellingstraat
– Molenwatering, Uiterdijk en eengezinswoningen.

Corneliahof/Zellingstraat
Voor deze complexen hanteert Woonbron het ‘Wens en Wacht’ model. Dit houdt in dat mensen die specifiek voor een van deze complexen kiezen, via de site van Woonnet Rijnmond reageren op een algemene advertentie voor dit complex. Degene die als eerste interesse kenbaar heeft gemaakt, wordt als eerste benaderd wanneer er daadwerkelijk een woning beschikbaar komt.

Om te voorkomen dat de wachtlijst te lang wordt, stellen we de wachtlijst beperkt open. Woonbron kondigt via Pernis Online aan wanneer de advertentie opengesteld wordt.

Molenwatering, Uiterdijk en eengezinswoningen
Deze worden individueel geadverteerd op de site van Woonnet Rijnmond op het moment dat er een woning beschikbaar komt.
Eengezinswoningen zullen met enige regelmaat te vinden zijn op de site van Woonnet Rijnmond. Appartementen in de Molenwatering en de Uiterdijk (in principe verkoop) komen zeer beperkt vrij. Woonbron bepaalt door loting de volgorde van de kandidaten .

Alle regels over passendheid, inkomen en gezinsgrootte wijzigen niet.

What Others Are Saying

 1. ria 18 augustus 2017 at 23:24

  OMDAT DEZE WONING NIET GESCGHIKTIS CORNELIA HOF HEB TELANGE WACHT LIUJSTEMN HG RIA KOOIJMAN

 2. Johan Verberne 17 augustus 2017 at 16:24

  Er zijn Pernissers die door gezondheid en leeftijd uit hun huis moeten. Zij moeten wachten tot het Nieuwe Havenlicht geopend wordt.
  In sommige gevallen kan dit niet. Daarnaast hebben ze te weinig inkomen voor de Biezenkamp. Mijn advies aan Woonbron is werk samen met het wijkteam en verdeel eerst de gelijkvloerse appartement menten onder deze Pernissers.
  Mocht er geen belangstelling zijn dan de nieuwe methode toepassen.

  Johan Verberne
  Lid gebiedscommissie Pernis

 3. jenny 11 augustus 2017 at 09:24

  Nu voor dat je bij de Woonbron op de site kijkt zijn de huizen al verdeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *