2017 Bbq Tok

2017-bbq-tok.jpgVrijdag 9 juni was de afsluiter van het zoveelste TOK-seizoen. Bij navraag, inzage en afrondend onderzoek bij de oudheidkamer van Pernis blijkt dat dit het lustrumjaar is. Vijf jaar Try Out Kitchen. Vijf jaar TOK! Een culinaire dorpsmijlpaal!

En we gaan door! De jongeren van TOK zijn nog niet uitgekookt. Er zit nog groei in. Er gaan doorgaans heel wat jaren overheen voordat kleine mensjes uitgekookte grote mensen worden.

Deze laatste avond sloten we af met een hoogwaardige barbecue op lager gelegen ouderwetse kooltjes. Zoals het TOK betaamt maakten we alle menu's nagenoeg zonder pakjes en zakjes. Een greep uit ons niet te versmaden assortiment; heerlijke cheeseburgers, kipspiesjes en onze befaamde Dickens worsten. Die laatste exemplaren kunt u overigens tijdens de komende Dickens markt ook weer nuttigen. We zitten na te denken om een TOK bierworst intekenlijst later dit jaar te laten publiceren. Extra dranghekken zijn besteld zodat we u en uw worst dit jaar in goede banen kunnen leiden. Maar dit alles terzijde.

Terug naar de barbecue. Het vlees werd extra lekker gemaakt door onze huisgemaakte saté saus en knoflookrijke kruidenboter er overheen te draperen. Fruitsalade en aardappelsalade maakten alles tot een synergetisch geheel. Ingewikkeld en duur begrip voor 'man, man, man, wat was alles bij elkaar lekker!' En toen moest het beste nog komen; zelfgemaakte ijshoorntjes met daarin overheerlijke ijsbolletjes. Bah! Wat was dat goed!

Na de afwas te hebben gedaan keerden we huiswaarts met de vakantie in het vooruitzicht. Lekker op weg naar de costa's en brava’s om ideeën op te doen voor het nieuwe seizoen en de all inclusive restaurants te voorzien van feedback op hun kook kunsten.

We wensen onze Tokkers een hele fijne vakantie en hopen na de vakantie weer op een heerlijk nieuw smul technisch hoogwaardig TOK seizoen!

Tot TOK!