Politie

Column

Na jarenlang te zijn tegengewerkt komt u ons zomaar tegemoet! Een bedankbrief is dan ook het minste wat we kunnen doen.

Een paar jaar geleden startte u de campagne ‘Maak het ze niet te makkelijk’. U waarschuwde achteloze burgers tegen ons, stak miljoenen Euro’s in preventieve tv-spotjes en woningen werden boefproof gemaakt.

Volgens uw eigen site konden wij, ongenode gasten, de laatste 3 maanden dan ook maar slechts twee keer toeslaan in Pernis. Eén poging daarvan was geslaagd en die andere mislukt. En dan loop je ineens achter in je omzet. Te weinig te verhandelen sieraden, elektronica en waardevolle erfstukken. Geen voldoening, ontevreden helers en dus karige inkomsten.

U had ons bijna op onze knieën met al die preventieve maatregelen. Het waren barre tijden.

Maar gelukkig heeft u ons inbrekersgilde nét op tijd weer hoop gegeven. U heeft met uw openhartigheid in de media onze harten gestolen! In het AD en op Radio 1 geeft u aan dat uw organisatie nogal onderbezet is en dat u daarom verkeersovertreders, dieven en inbrekers veelal zult laten gaan. Zelfs als u verdachten in beeld hebt! Hoe sympathiek is dat?

Dit nieuws brengt u óók nog eens naar buiten zo vlak voor de vakantie! Als huizen tijdelijk onbewoond zijn. Perfect moment om onze voorraad weer eens flink aan te vullen! Precies wat we nodig hadden! De politie als onze beste vriend. Wie had dat nou gedacht? Grote dank voor uw briljante timing en fantastische openhartigheid!

Alhoewel we realiseren dat we niet alles kunnen en mogen verwachten van uw onderbezette politiekorps, hebben we toch nog een heel klein verzoekje. Als het mag. Is het mogelijk de planning van de noodhulpdiensten in de vakantie wél ingevuld te krijgen? U weet dat ons beroep niet geheel zonder risico’s is en wij onverzekerd werken. Daarom zouden wij het fijn vinden als die planning wél rond is. Geeft ons een wat veiliger gevoel.

Wij zullen de komende periode ons uiterste best doen het mooie Pernis wat vaker als voorheen te bezoeken en gaan uit van uw nagenoeg volledige medewerking. Of kunnen we beter zeggen, samenwerking?

Wij voelen ons door uw indirecte uitnodiging inmiddels bijna genode gasten en hopen dan ook dat de inwoners van het dorp dezelfde warme gevoelens voor ons koesteren als wij voor u, de politie.

Afzender: Inbrekersgilde Rijnmond

J.