Waterijs Zomer Hitte Warm

waterijs-zomer-hitte-warm.jpgColumn

Eindelijk een belangrijk onderwerp om het over te hebben. Vergeet Trump, aanslagen en formatiegepruts. Allemaal erg, maar bijzaak. Laat de wereld de wereld, want:

Er hangt een hittegolf boven ons land!

Gelukkig geeft mijn warme bron Algemeen Dagblad in één artikeltje in één kadertje tips op mijn brandende vraag hoe deze borrelende thermometerdagen te overleven. Veel drinken, weinig cafeïne en beperkt alcoholgebruik. Ik mag me verder niet druk maken, moet mijn tempo aanpassen en veel waterijsjes eten. Waterijsjes! Yes!

De volgende ochtend sta ik om 7:58 uur in de brandende zon voor de schuifdeuren van de Plus te wachten. Waterijsjes scoren. Twee minuten later ren ik naar het ijsschap. Leeg. Iets met vertraging en een vrachtwagen. Balen! Dan maar vanavond halen. Snel aanschuiven in de file richting werk.

Ik loop naar de koffie automaat. Geen cafeïne drinken. Niet doen. Dan maar theïne. Gaat goed. Na een uur niet meer. Onbedwingbaar hang ik koffie te lurken aan Douwe Egberts & Co. Alsof het een bijna gesmolten waterijsje is.

Omdat ik het eerste uur niet heb kunnen werken ten gevolge van cafeïnegebrek heb ik achterstanden opgelopen. Ik raak gestrest. Maar stress mag niet. Ik mag me van het AD niet druk maken en moet mijn tempo aanpassen. Dus probeer ik dat. Aan het einde van de dag moet ik me melden bij mijn manager. Waarom ik achterstanden heb en daar zo laconiek over doe. Nóg meer gestrest pak ik de file terug naar huis. Stress op stress. Mijn temperatuur loopt op. Niet goed.

Plakkerig, oververhit en kwijlend glij ik de Plus binnen. WA-TER-IJS! Voor het ijs schap breek ik. LEEG! ‘Sorry meneer, het ging nogal hard met de waterijsjes vandaag. Morgenochtend komt de vrachtwagen weer. Met heel veel waterijsjes!’

Verdriet slaat om in woede. Stoom uit mijn oren! Die tips van het AD zijn niet te doen. Ik stop er mee. Ik smak wat artikelen in mijn mandje en stamp via de dampende snackbar naar huis. Uitgekleed en uitgeput plof ik neer op mijn lounge set.

Die hele krant gaat de container in. Weg ermee! Waardeloos artikel! Ik spoel mijn frikandel speciaal weg met een koffie niet verkeerd en drink daarna een fles Chateauneuf du pape helemaal leeg. Heb ik in ieder geval genoeg gedronken. Morgenochtend weer vroeg voor de deur van de Plus. Met een houten kop waterijsjes inslaan.

Gewapend met Raketjes zal ik deze hittegolf overleven. Bedankt AD voor deze heerlijke tip waar ik zelf nooit op gekomen zou zijn. Mijn redding!

J.

Foto: Sally Robertson