2017 Oudheidkamer Pand

Vol trots kunnen we melden dat op 25 augustus 2017, door ondertekening van de akte bij de notaris, de Stichting Oudheidkamer het pand van de Oudheidkamer, Pastoriedijk 399, heeft gekocht van de Gemeente Rotterdam. Een lang gekoesterde wens is hiermee in vervulling gegaan, mede doordat Stadsontwikkeling besloot om enkele panden in Pernis te verkopen. Het geheel is nu een Gemeentelijk Monument geworden. De Museumwoning was al eigendom van de Stichting en met ook de aankoop van de tentoonstellingsruimte blijft de historie van Pernis zeker behouden voor ons nageslacht. Het bestuur is een ieder die hier zijn steentje aan heeft bij gedragen zeer erkentelijk.

Vanaf het eerste weekend van september ( 2 en 3 sept. ) zijn we weer geopend en bent u van harte welkom om de tentoonstelling 'Vergane Glorie ‘ en ‘De Koopman’ te bezoeken.

Open Monumentendag Op 9 september doen we mee met het thema: “ Boeren Burgers en Buitenlui”, maar gaan we ook vieren dat we aangewezen zijn tot monument en dat de Stichting nu eigenaar is van beide panden. Dit zal tot uiting komen door de geschiedenis van de visserij tot leven te brengen. Er zal die middag heel veel aandacht aan de aspecten van ’de Visserij’ gegeven worden in de dracht uit die tijd. Komt dat zien!

Pastoriedijk 399-401, 3195 HE Pernis. Geopend iedere zaterdag en de eerste zondag van de maand van 14.00 tot 17.00 uur. Toegang gratis.

Het bestuur