2017 Waterkant

2017-waterkant.jpgInformatiebijeenkomst:
Waterkant Pernis
Iedereen is het erover eens: de waterkant is de parel van Pernis. Maar hoe kan die echt gaan glanzen?

In de visie ‘Verbinden en verblijven’ doen de gebiedscommissie en gemeente Rotterdam een voorstel. Wij willen weten of u het daarmee eens bent.

Daarom is er donderdag 6 juli een bijeenkomst voor alle Pernissers. Kom langs en praat mee!

Hoe is de visie tot stand gekomen?
Vorig jaar is aan ondernemers en bewoners gevraagd om ideeën in te dienen om onze waterkant aantrekkelijker te maken. Hier is destijds massaal op gereageerd. Dit heeft geleid tot een zogenaamd ‘receptenboek’.

Daarnaast bezochten gemeente en de gebiedcommissie eind vorig jaar een aantal mooie plekken aan het water, zoals in Schiedam en Capelle aan den IJssel. Plaatsen waar de waterkant al is ontwikkeld met bijvoorbeeld horeca, zones voor evenementen, plaatsen om te recreëren, een speelterrein of kunstobjecten.

Vervolgens is gekeken hoe we deze kenmerken kunnen doorvertalen naar de Pernisse waterkant, aangevuld met de ideeën uit het ‘receptenboek’. Dit heeft geleid tot de visie ‘Verbinden en verblijven’. Ook is nagegaan wat nodig is om deze visie voor het dorp te realiseren. De eerste stap is ‘de basis op orde brengen’: het verbeteren van de bereikbaarheid van de waterkant.

Graag gaan wij op 6 juli met u in gesprek, hopelijk tot dan!

Datum
Donderdag 6 juli 2017
Tijd
19:30 – 21:30
Locatie
Wijkinlooppunt
Vroomstraat 14