Wat gaan we doen met de Waterkant?

Gepubliceerd op 28 juni 2017

Informatiebijeenkomst:
Waterkant Pernis
Iedereen is het erover eens: de waterkant is de parel van Pernis. Maar hoe kan die echt gaan glanzen?

In de visie ‘Verbinden en verblijven’ doen de gebiedscommissie en gemeente Rotterdam een voorstel. Wij willen weten of u het daarmee eens bent.

Daarom is er donderdag 6 juli een bijeenkomst voor alle Pernissers. Kom langs en praat mee!

Hoe is de visie tot stand gekomen?
Vorig jaar is aan ondernemers en bewoners gevraagd om ideeën in te dienen om onze waterkant aantrekkelijker te maken. Hier is destijds massaal op gereageerd. Dit heeft geleid tot een zogenaamd ‘receptenboek’.

Daarnaast bezochten gemeente en de gebiedcommissie eind vorig jaar een aantal mooie plekken aan het water, zoals in Schiedam en Capelle aan den IJssel. Plaatsen waar de waterkant al is ontwikkeld met bijvoorbeeld horeca, zones voor evenementen, plaatsen om te recreëren, een speelterrein of kunstobjecten.

Vervolgens is gekeken hoe we deze kenmerken kunnen doorvertalen naar de Pernisse waterkant, aangevuld met de ideeën uit het ‘receptenboek’. Dit heeft geleid tot de visie ‘Verbinden en verblijven’. Ook is nagegaan wat nodig is om deze visie voor het dorp te realiseren. De eerste stap is ‘de basis op orde brengen’: het verbeteren van de bereikbaarheid van de waterkant.

Graag gaan wij op 6 juli met u in gesprek, hopelijk tot dan!

Datum
Donderdag 6 juli 2017
Tijd
19:30 – 21:30
Locatie
Wijkinlooppunt
Vroomstraat 14

What Others Are Saying

 1. Marc 6 juli 2017 at 09:25

  Waarom “moet” er wat gebeuren? Waarom kan het niet gewoon zo blijven zoals het is? Het klinkt zo geforceerd alsof er rampen dreigen te gebeuren als er niet iets gebeurd. Pernis blijft gewoon een dorp, kan ook niet anders gezien de ligging, misschien moet er eens “dorps” gedacht worden in plaats van bijna grootstedelijk de waterkant aan te willen pakken want.. ja waarom eigenlijk? Snap best dat er als ergens geld / subsidie is dat de drang er is om te te besteden maar eh, zoals al gezegd, Pernis is een dorp geen verlengstuk, parkeerplaats of heliport voor Rotterdam.

 2. aad 30 juni 2017 at 12:59

  jammer 6 juli is weer zo’n dag waar ik net niet kan .
  diploma uitreiking voor mijn dochter .
  maar heb wel een tip
  koningsdag was helemaal top daar .
  maar zou de locatie wel bestraten anders heb je bij regen een modderpoel .

  gr aad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *