Bier Pixabay Spooky Kid 5060928

De commissie H. Pernis zorgt nogal eens voor vertier in Pernis. Halloween, sprookjesoptocht en het zomerfeest zijn voorbeelden daarvan. Doel van deze organisatie is de band tussen Pernissers te verstevigen. 

Ik vind dat nobel en waardeer dat. 

Deze feestjes zijn doorgaans prima georganiseerd. Alleen zit het soms tegen. En dat was onlangs het geval bij het zomerfeest. Iets met bier. Problemen met de tap, lauw bier of wat het dan ook is geweest; een probleem met bier zorgt voor minder vertier. Gevolg was dat dorpelingen hun bier bij de slijter haalden.

Leuk voor de organisatie? Nee. Begrijpelijk? Ja. 

Ik begrijp de teleurstelling en emotie van de organisatie. Een feest organiseren kost bloed, zweet en tranen. Ben je goed voorbereid, klopt er iets niet met het bier. Dat is natuurlijk ruk. Zo simpel is dat.  

Wat nóg vervelender is, is dat er een paar dagen later een verslag van deze dag in de Botlek verschijnt. Onze lokale slijter krijgt in dat artikel namens de organisatie een veeg uit de pan omdat hij goedkoper bier zou hebben verkocht dan op het feestterrein. Vind ik tactisch niet sterk van de organisatie en dat blijkt ook wel omdat dit stevige ‘feedback’ van Pernissers op Facebook aan het adres van de organisatie heeft opgeleverd. 

Maar wat ik mij in biergate Pernis vóóral afvraag is wat de Botlek in hemelsnaam heeft bezield dit artikel met deze expliciete inhoud te plaatsen. Je weet wat je met zo’n artikel losmaakt in een kleine gemeenschap als Pernis waar iedereen elkaar kent en je weet hoe iedereen los zal gaan op Facebook. 

Niet de organisatie, niet de bij de slijter bier kopende Pernissers, en ook niet de slijter zelf, maar de Botlek zit hier fout. Was het nou van zo’n grote journalistieke waarde om mensen, direct en indirect, met naam en toenaam te noemen? Moest dat momentje van emotie nou echt in de krant? 

Ik kan me voorstellen dat de organisatie zich afvraagt of ze nog een keer een feest wil organiseren. Ik hoop van wel. Ik vond het een gezellig feest, kinderen vermaakten zich prima en het weer werkte ook nog eens mee!

Ik pleit ervoor dat we in ons dorp wat milder tegen elkaar zijn, wat meer begrip voor elkaar proberen te hebben en ons vooral niet gek laten maken door een smeuïg rellerig artikeltje uit de Botlek.

Laten we het volgende feest samen proosten met een kouwe gele rakker! 

J. 


Foto: spooky_kid via Pixabay