2018 Cacaoboon Chocolade Pixabay

Klein berichtje in het Algemeen Dagblad:‘Chocoladereep kan in 2050 al verleden tijd zijn’

WAT?!

Volgens onderzoek van het Innovative Genomics Institute van de universiteit van Californië is er een kans dat we in 2050 geen cacao meer hebben. Oorzaak: cacaobomen verdrogen door de opwarming van de aarde. 

Als zelfs candybarkoning Mars heeft toegezegd mee te willen denken aan een oplossing voor dit schrijnende probleem, dan is er écht cacao aan de knikker! Want schrijnend, zo mag je deze chococalyps gerust noemen. Chocolade is niet zomaar een product. Het is van levensbelang!

Let’s face it: vanaf 2050 krijg ik mijn cholesterolgehalte niet meer onder controle, mijn ontstekingen zullen uitbarsten als de Vesuvius in topvorm en mijn bloeddruk zal zonder pure chocolade zo hoog als de Euromast worden. En wat te denken aan het gemis aan endorfine? Geen euforisch gevoel meer, zelfs niet meer verliefd kunnen worden op een type Doutzen Kroes en geen natuurlijke pijnstilling meer te verkrijgen bij de supermarkt! Van deze chocoladedip word ik niet vrolijk! Sterker:  
Zonder chocolade hoeft het voor mij niet meer. 

Tegen 2050 zijn er voor mij, en misschien voor u chocoladefreaks ook, meerdere redelijke alternatieven om deze chococalyps tegemoet te treden. Cacao werkt goed tegen hart- en vaatziekten, dus we wachten een natuurlijke dood af. Als dat te lang duurt, dan melden we ons in 2049 massaal bij de levenseindekliniek aan en nemen een pilletje van ‘Drion’. Dat is een prima pilletje tegen levensmoeheid bij gebrek aan, bijvoorbeeld chocolade. 

Tot die tijd kunnen we een enorme voorraad overheerlijke chocolade aanleggen in deze hamsterweken. Eind februari is er lotgenotencontact op het Chocoa festival in de Beurs van Berlage te Amsterdam. Daar kan worden gepraat over chocolade en hoe om te gaan met de naderende chococalyps. Ikzelf heb mij reeds aangemeld. 

Nog een alternatief: we kunnen nog proberen de opwarming van de aarde een halt toe te roepen. Misschien is dit wel het beste alternatief. Verbruik gewoon wat minder energie, laat de auto wat vaker staan en eet eens een stukje vlees minder. 

Hiermee redt u niet alleen de chocoladereep van de ondergang, maar geeft u vele chocoladedippers weer hoop op een leefbaar restleven vanaf 2050. 

Bedankt voor uw medewerking. 

J. 

Foto: Pixabay