2018 Varken Kinderboerderij

Bijna veertig kinderboerderijen doen mee aan de Kinderboerderijen Actief Toer, dé speciale crowdfundingmaand voor kinderboerderijen. Dit jaar is de 5e editie van de Kinderboerderijen Actief Toer. Ook kinderboerderij Het Groene Woud in Pernis doet mee aan deze maand!

De kinderboerderij is een plek waar je een unieke ontmoeting kan hebben met boerderijdieren. Een belevenis dicht bij huis en voor herhaling vatbaar. Tijdens de Kinderboerderijen Actief Toer spaart kinderboerderij Het Groene Woud voor zonnepanelen.

Doe een donatie en verdien een tegenprestatie
Ga naar https://voorjebuurt.nl/nl/projects/Groenewoud2018 en doe voor 1 juli een donatie voor het spaardoel van onze kinderboerderij.

Volop acties en activiteiten
Tijdens de actiemaand is er van alles te doen op de deelnemende kinderboerderijen. Lekkere pannenkoeken bakken en eten voor het goede doel, een schaapscheerfeest en kleine activiteiten zoals voorlezen tussen de dieren. Heel veel kinderboerderijen hebben een ‘KinderzwerfboekStation’ waar bezoekertjes boekjes uit mee kunnen nemen, lezen en ook weer (andere) boekjes in terug kunnen zetten. Tijdens de actiemaand zijn er heel veel momenten waarop uit een speciaal voorleesboek voorgelezen.
De kinderboerderijmedewerkers kunnen je heel veel leren over (huis)dieren. In de maand juni worden op veel van de deelnemende kinderboerderijen speciale zakjes konijnenvoer verkocht waarvan de gehele opbrengst bestemd is voor het spaardoel van de kinderboerderij.

Supporters
Een groot aantal supporters ondersteunende de kinderboerderijen tijdens deze actiemaand bij het behalen van de spaardoelen. Aeres Training Centre Barneveld, Glasbak-40 jaar, Kinderzwerfboek, Fonds 1818, Fonds Westland, Marne Drukkers, campagne Frituurvet recycle het!, Totaal Vers, Het land van ANWB, Treurniet Mengvoeders en Boerderijs. Olympisch Kampioen Gianni Romme spreekt zijn steun uit over de actiemaand en run in 2 filmpjes.

Opbrengsten afgelopen jaren 
Tijdens de vorige 4 edities hebben de kinderboerderijen dankzij de bezoekers via de Kinderboerderijen Actief Toer totaal bijna €150.000 binnengehaald om wensen in vervulling kunnen laten gaan. Meer informatie www.kinderboerderijenactief.nl...

De Kinderboerderijen Actief Toer is een initiatief van de Stichting Ondernemende Kinderboerderijen.