2018 Kruit Overig

Op zaterdag 21 april 2018 zal toneelvereniging De Schouwspelers de planken betreden met het wederom door Cor ’t Hart geschreven stuk 'Kruit'.

Stond het eerder van zijn hand afkomstige stuk 'Groos' garant voor een vol theater, dit keer hopen de Schouwspelers wederom op grote belangstelling voor een stuk dat bol staat van emoties en waar zowel op het toneel alsmede in de zaal de traantjes rijkelijk zullen vloeien.  

Want 'Kruit’ is een toneelstuk vol liefde, humor en drama over een Rotterdamse familie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen uit het leven van Rotterdammer John van der Kruit. Een verhaal dat vele stadsgenoten meemaakten, maar dat toch ook weer zó bijzonder is, dat het meer dan de moeite waard was er een toneelstuk over te maken. We beleven samen met de familie o.a. de aanval op Rotterdam, het bombardement, de Jodenvervolging, de razzia, de hongerwinter en de bevrijding.

De Schouwspelers hebben er op zeer professionele wijze een meer dan bijzonder toneelstuk van gemaakt, waarbij het publiek wordt meegenomen naar en in het Rotterdam van de jaren '40 van de vorige eeuw. Voor ouderen zal het een reis vol herkenning zijn, voor jongeren een bijzondere kennismaking van binnenuit met deze periode van onze geschiedenis. Kortom een voorstelling die iedereen móet gaan zien!

De voorstelling van het toneelstuk 'Kruit' zal op zaterdag 21 april tweemaal worden opgevoerd in het Wennekerpand in Schiedam. De matineevoorstelling begint om 14.00 uur en de avondvoorstelling kent een aanvangstijd van 20.00 uur. 

Toegangskaarten zijn rechtstreeks te bestellen op de website van Theater Aan De Schie en kosten €15,-. Maar let op: de voorstelling zelf vindt plaats in het Wennekerpand!