2017 Schouwspelers Moord Tot De Dood

Is dat mogelijk: een ‘hilarische thriller’? Bij een ‘hilarisch’ toneelstuk denken we toch vooral aan een onvervalste klucht en bij een ‘thriller’ aan een spannend stuk dat je op het puntje van je stoel houdt? Hoe krijg je dat ooit samen in één toneelstuk?

Toneelvereniging ‘De Schouwspelers’ uit Pernis heeft zo’n stuk gevonden en gaat dat op 30 september en 1 oktober spelen in De Brinkhoeve in Poortugaal!

Het verhaal is dat van een klassieke, Engelse thriller: in de jaren ’30 van de vorige eeuw woont een rijke vrouw in een groot landhuis, samen met haar gezelschapsdame en de butler. Zij heeft een aantal gasten uitgenodigd voor een ‘gezellig weekend’. Ook miss Maple, een inwoonster van het dorp, komt op visite.

Als de vrouw des huizes wordt vermoord, wordt duidelijk dat iedereen wel een reden had om die moord te plegen, maar wie heeft het gedaan? En is het dezelfde persoon die ook de tweede moord pleegt?

Dan start het onderzoek onder leiding van inspecteur Pratt. Hij probeert met zijn onnavolgbare stijl de misdaad op te lossen, maar zijn stuntelige optreden wekt niet alleen ergernis op bij de verdachten, maar zorgt ook voor talloze lachsalvo’s.

En dàn blijken alle personen in het huis wel iets vreemds te hebben. Dat zorgt er niet alleen voor dat ze verdacht kunnen worden van de moord(en), maar ook dat er heerlijk om hen gelachen kan worden.

“Moord tot de dood er op volgt” is een hilarische parodie op de bekende Engelse thrillers. Aan de ene kant een echt detectiveverhaal waarbij je je tot op het laatst afvraagt wie de moorden heeft gepleegd en wat het motief was en aan de andere kant een echte klucht, omdat zowel de figuren als de situaties aanleiding geven om eens heerlijk - op het puntje van je stoel - uitbundig te lachen!

Zoals altijd staan ook deze keer De Schouwspelers weer garant voor kwaliteit. Decor, aankleding, spelkunst en spelvreugde, zijn allemaal van topniveau. Dat hebben ze in het verleden steeds bewezen en zullen dat ook nu weer laten zien. Wie een voorstelling van deze toneelvereniging bezoekt, in een plaatselijk cultureel centrum of in een van de grote theaters, zal dat zeker kunnen beamen.

Als u dat wilt beleven, bent u van harte welkom op zaterdag 30 september (20.00 uur), of zondag 1 oktober (14.00 uur) in De Brinkhoeve, Kerkstraat 12 in Poortugaal.

Kaarten á € 12,50 kunt u kopen bij cadeaushop ’t Hoekje in Pernis of bij de Brinkhoeve in Poortugaal, of bestellen/reserveren door een mail te sturen naar: info@deschouwspelers.nl