Pak De Koffer Maar Weer Uit Schat Schouwspelers

Pak-de-koffer-maar-weer-uit-schat-schouwspelers.jpgNa het grote succes van de prachtige thriller “Getuige á charge” van Agatha Christie, is het voor toneelvereniging De Schouwspelers uit Pernis weer tijd om een echte klucht te gaan spelen: “Pak de koffer maar weer uit, schat”. Een hilarische komedie vol verwikkelingen en vreemde types.

Al jarenlang is het traditie bij de vereniging om doldwaze kluchten, spannende thrillers en aangrijpend drama met elkaar af te wisselen. Dat wordt door het publiek erg gewaardeerd en is ook voor de spelers steeds opnieuw een uitdaging. Beperken professionele gezelschappen zich vaak tot slechts één genre, deze amateurvereniging deinst er niet voor terug alle takken van de toneelkunst aan te pakken en op zeer hoog niveau op de planken te brengen.

Zo kon men in de afgelopen jaren al genieten van o.a. “Op Hoop van Zegen”, “A Christmas Carol” en “Groos” aan de ene kant en aan de andere kant van “Nee schat, nu niet”, “Het zit in de familie” en “De Dwaallichten”. Allemaal geweldige toneelstukken met de ene keer een traan van ontroering en de andere keer een grote schaterlach.

En dat laatste geldt zeker ook voor “Pak de koffers maar weer uit, schat”, waarin Robertus van der Heyde met zijn vriendin Corina een leuk weekend wil hebben. Hij heeft zijn vrouw daarom wijsgemaakt dat hij een cursus moet volgen. Als hij zijn secretaresse een kamer laat boeken in een hotel, blijkt dat niet zo slim te zijn, want als hij met Corina in het hotel arriveert, komen ze er al snel achter, dat zijn vrouw op hun kamer in het hotel lijkt te zitten. Toch moeten ze door omstandigheden in het hotel te blijven, zij het op een andere kamer en onder een andere naam. Dat is een tegenvaller!

Maar ook andere zaken zitten letterlijk en figuurlijk tegen. Zo zijn er de bekvechtende ober en kok, de drie gezusters Verhoeve die geen steek op elkaar lijken en Kees van der Ven die de dubbelganger van Robertus is….En waar ze helemáál niet op gerekend hebben, is dat Robertus zijn vrouw op het laatste moment ook nog een verrassing voor hen in petto heeft. Kortom een avond heerlijk genieten en vooral: lachen!

Wilt u daarbij zijn? Dat kan! De uitvoeringen vinden plaats op vrijdag 7 en zaterdag 8 april in ‘De Brinkhoeve’ in Poortugaal, aanvang 20.00 uur. Kaarten á € 12,50 zijn verkrijgbaar bij ’t Hoekje in Pernis, De Brinkhoeve in Poortugaal en via www.deschouwspelers.nl