The End Pixabay Michitogo

In mei 2012 startte ik een website om al het positieve nieuws van en over Pernis te kunnen delen. Mijn man Martijn verzon de naam: Pernis Online. Binnen korte tijd werd die naam een begrip in Pernis, stroomden de reacties dagelijks binnen en werd de website gewaardeerd in het dorp. Daar ben ik heel, heel trots op.

En dat heeft het heel lastig gemaakt om de volgende beslissing te nemen: Pernis Online stopt vandaag. De koek is op.

Mijn leven is vol en Pernis Online past er niet meer bij. Het zal voor de meesten onder jullie niet echt een verrassing zijn, want het is al geruime tijd wat stiller op de site. Maar het was moeilijk om de knoop door te hakken. Ik krijg nog steeds zoveel lieve en enthousiaste reacties over Pernis Online, hoe kan ik er dan mee stoppen? Maar ik doe het toch, want het is echt nodig. Te vaak blijven berichten te lang liggen, te vaak moet ik mijn excuses aanbieden omdat het niet gelukt is iets tijdig te plaatsen. Liever geen Pernis Online dan een krakkemikkig Pernis Online.

Dus is het tijd om het contactformulier van de website te halen. Om de contactgegevens te verwijderen. Het archief blijft er voorlopig op staan, want ik vind dat het een prachtig beeld geeft van al het moois dat Pernis te bieden heeft gehad in de afgelopen 6,5 jaar.

Ik heb geprobeerd om een platform te bieden voor alle inwoners van Pernis en altijd vanuit een positief, of op zijn minst opbouwend perspectief. Alle reacties werden door mij persoonlijk goed- of afgekeurd. Scheldpartijen werden niet getolereerd: iedereen moest zich altijd veilig genoeg vinden om zijn of haar nieuws of reactie te delen. Hopelijk is dat gelukt en hebben mensen zich 'thuis' gevoeld bij Pernis Online.

Er zijn natuurlijk heel veel mensen die ik dank verschuldigd ben. Mensen, Pernissers, dit project mogelijk gemaakt hebben. Het gevaar is dat ik iemand vergeet als ik namen ga noemen, dus dat doe ik niet. Maar als je een bericht achtergelaten hebt, een mailtje naar me gestuurd hebt, een advertentie geplaatst of een column geschreven(!), weet dan dat ik je heel erg dankbaar ben. Zonder jullie was Pernis Online een lege website geweest. Jullie hebben dit project tot leven gebracht en gehouden!

Misschien komt er een moment dat er weer voldoende ruimte in mijn leven is voor Pernis Online. Ik kan alleen maar hopen dat het dan met net zoveel enthousiasme onthaald wordt als de eerste keer.

Ik hoop dat Pernis Online iets toe heeft mogen voegen aan Pernis en dat er met een positief gevoel op teruggekeken zal worden. Ik heb het alvast met heel veel liefde gedaan.

Cindy La Feber - van der Schee
Foto: Michitogo via Pixabay