2018 Frank Jonker

De Pernisse Frank Jonker heeft afgelopen twee weken op Tennis Europe toernooien in Zoetermeer en Rotterdam maar liefst drie titels op zijn naam geschreven.

De tennisser van T.V. Laatjeskaai won in Zoetermeer de dubbeltitel met Bart Nouws uit Zeeland door in een spannende finale de Oostenrijkse tegenstanders met 5-7 7-5 10-5 te verslaan.

Aansluitend speelde hij het Tennis Europe toernooi in Rotterdam. Daar won in de vijf rondes op weg naar de finale in het enkelspel o.a. van de als 4e geplaatste speler uit Italië en in de halve finale van de als 1e geplaatste speler uit Bulgarije. De finale won Frank van een Belgische speler. Bij een stand van 7-5 4-4 voor Frank moest de Belg helaas geblesseerd opgeven. Zo won Frank voor het eerst in het enkelspel een Europees toernooi, na vijf eerdere Europese toernooi-overwinningen in het dubbelspel.

In het dubbelspel speelde Frank ditmaal met Jay Zwinkels uit Wateringen. Ook nu werden vier koppels, uit o.a. Italië en België, verslagen op weg naar de finale. In de finale troffen ze het als 1e geplaatste koppel uit Bulgarije en Nederland. Deze finale werd nog spannender dan de week ervoor, maar na 4-6 7-6 10-7 mocht Frank zijn 3e Europese toernooizege in twee weken tijd bijschrijven.

Foto: Richard van Loon