2018 Energiek 2018

Op zaterdag 20 januari is er Energiek 2018 (een nieuwjaarsfeest in Pernis).

Op deze middag geven wij u de gelegenheid om uw buren, vrienden, bekenden, kennissen, oftewel iedereen die u maar wilt, een "gelukkig nieuwjaar" te wensen.

Op het overdekte (deels verwarmde) terras op het Arie den Arendplein barst het nieuwjaarsfeest vanaf 13.00 uur los tot 17.30 uur.

Er zullen de gehele middag optredens van De Wannebiezz  en Johnny Valentino zijn. Zij zingen Rotterdamse en Nederlandstalige liedjes, o.a. Oh Mona, Op een kangoeroe eiland, Ketelbinkie, Daar bij de waterkant, enz. 

Op de ijsbaan kunnen de kinderen schaatsen (de "gratis" tickets zijn op school uitgedeeld). 

Ook Shell komt naar Energiek 2018. En zij hebben een verrassing! Iedereen weet dat een auto kan rijden op benzine of diesel. Maar kan een auto ook rijden op zout water? Kom het zelf proberen! Bouw met behulp van echte vakmannen en -vrouwen gratis je eigen auto en test/kijk hoe goed jouw zoutwaterauto kan rijden!Ook voor volwassen is dit leuk om te zien, want... kan dit echt, is dit de toekomst? De vakmannen en -vrouwen leggen u het graag uit hoe dit nou eigenlijk werkt. Vraag hen om uitleg, ze staan er voor!

Deze middag zal er ook een kraam van stichting Plan voor Nathan (www.planvoornathan.com) op het terras aanwezig zijn. Zij verkopen deze middag snoep en koekjes. Ook zullen er suikerspinnen worden verkocht.

Wij hopen dat iedereen even bij hun langs loopt om te zorgen dat er veel geld binnen komt voor Plan voor Nathan.

Deze middag zullen er op het terras "ludieke acties" zijn en met deze acties kan je mooie prijzen winnen, o.a. een Meet en Greet met De Wannebiezz (samen met ze op de foto en gezellig frikandellen eten met De Wannebiezz, wie wil dit nou niet?) en er zijn  hele mooie prijzen beschikbaar gesteld door de winkeliers/bedrijven van Pernis (ook winkeliers uit Hoogvliet e.o.) De opbrengst van deze ludieke acties komt geheel ten goede aan stichting Plan voor Nathan. 

Er zal deze middag gefilmd worden door o.a. Open Rotterdam.

Iedereen is van harte welkom, maar komt u van buiten Pernis, kom dan met de metro (aangezien er weinig tot geen parkeergelegenheid is rondom het evenement). Vanaf de metro is het 5 a 10 minuten lopen naar het plein.

Dankzij het Bewonersinitiatief en Shell Pernis kunnen wij Energiek 2018 organiseren.

Wij hopen u zaterdag 20 januari allemaal te mogen begroeten op het Arie den Arendplein in Pernis!

Tot ziens,
Commissie.H.Pernis