Adres
Pastoriedijk 399-401
3195 HE Pernis
Telefoon
010-4164338 / 4385705
Contact/social
2017 Oudheidkamer Pand

De Stichting Oudheidkamer Pernis is opgericht op 28 oktober 1994. Het doel van de Stichting is het bewaren en levend houden van het verleden van Pernis. Zij doet dit door het verzamelen en tentoonstellen van zoveel mogelijk materiaal over Pernis en omgeving, om zo het verleden voor ons nageslacht te bewaren. Deze verzamelde kennis wil de Stichting zoveel mogelijk delen met geïnteresseerden. De Oudheidkamer heeft steeds wisselende tentoonstellingen en sinds 2000 ook een Museumwoning. Een terugblik in de tijd, u ziet een huiskamer met bedstee en een oud keukentje, het geheel is ingericht in de sfeer van de jaren 1930-1950.

Onder de balken is het goed toeven!
Op de zolderverdieping van ons pand kunt u geschiedkundig of genealogisch onderzoek doen. Op zoek naar voorouders? Wie weet kunt u hier een start maken met uw stamboom. Dit kan via de genealogische gegevens die de Stichting rijk is, het DTB-archief is vanaf rond 1650, tevens kunt u gebruik maken van de bibliotheek. Ook bezit de stichting een uitgebreid foto archief. Natuurlijk kunt u ook langs komen voor een praatje over Pernis u weet nooit wie er die dag met u rond de tafel zit.

Openingstijden
Iedere zaterdag, de eerste zondag van de maand en de derde donderdag van de maand is de Oudheidkamer geopend van 14 tot 17 uur. 
In de maanden juli en augustus is de Oudheidkamer gesloten.