2017 Goed Doel Jarige Job Waterschip

Een schooljaar lang hebben de kinderen van CBS Het Waterschip in de spaarpotjes in de klassen gespaard voor Stichting Jarige Job. En niet alleen dat: ze renden zich ook nog de benen uit het lijf voor dit goede doel tijdens de jaarlijkse sponsorloop.

Op vrijdag 2 juni kwam deze grote spaaractie tot een einde en hebben de leerlingen van CBS Het Waterschip de cheque  met het totaalbedrag overhandigd aan Stichting Jarige Job.

Stichting Jarige Job helpt kinderen waarvan de ouders zo weinig geld hebben, dat zelfs de verjaardag van het kind niet gevierd kan worden. Zij zorgen ervoor dat inmiddels 20.000 kinderen hun verjaardag toch kunnen vieren. Jarige Job geeft hen geen geld, maar een verjaardagsbox ter waarde van € 35,-, met alles erop en eraan. Zoals slingers, ballonnen, taartmix, traktaties, wat lekkers voor thuis en cadeautjes. Ruim voor de verjaardag van het kind krijgen de ouders de Jarige Job verjaardagsbox. Zij zorgen ervoor dat het huis versierd is, dat de taart gemaakt is, cadeautjes zijn ingepakt en de traktatie voor op school klaar staat. De jarige kinderen zelf hebben geen idee van het bestaan van Jarige Job.

De leerlingen van Het Waterschip hebben het hele schooljaar geld gespaard en hebben tijdens de Koningsspelen een sponsorloop gehouden voor Jarige Job. Door al deze inspanningen konden de leerlingen een cheque van € 3255,- overhandigen aan Judith Vis die namens Jarige Job aanwezig was.

Dit geld is genoeg om 93 dozen te vullen en dus 93 kinderen (en hun gezinnen) blij te maken!

Wij danken de kinderen en de ouders van Het Waterschip dat zij dit fantastische gebaar mogelijk hebben gemaakt. Applaus voor jullie!