2018 Roy Schrover

Beste bewoner,  

Op 15 december 2017 heeft u in het Huis van de Wijk Buurthuis Pernis afscheid genomen van Stichting Welzijn Pernis en kort kennis kunnen maken met de nieuwe welzijnsaanbieder DOCK. Het is mooi om te zien hoeveel betrokken bewoners er zijn in Pernis. Wij hebben het als een warm welkom ervaren. 
 
Per 1 januari 2018 voert DOCK samen met onderaannemer MIERO jongerenwerk de welzijnsopdracht uit in het gebied Pernis. Wij zijn bekend met Pernis, waar wij in 2016-2017 de welzijnsopdracht als partner van Stichting Welzijn Pernis hebben uitgevoerd. Samen met u, organisaties en de gemeente werken we aan een veerkrachtig Pernis, waarin iedereen kan meedoen. 

Een bijdrage leveren aan het welzijn van de Pernisser kan niet zonder de inzet van actieve bewoners uit het gebied. Zelf heb ik in Pernis inmiddels enkele vrijwilligers ontmoet. Dicta de Lint, al jaren het bekende gezicht in Buurthuis Pernis, spreekt met lof over de inzet van vele Pernissers. Prachtig om te zien en te horen. 
 
Net als voorgaande jaren kan jong en oud bij ons terecht voor creatieve, leerzame, gezondheidsbevorderende en ontspanningsactiviteiten. En net als voorheen bezoeken we bewoners van 75 jaar en ouder. Wij staan voor u klaar bij vragen over administratie en financiën, mantelzorg, het organiseren van een zinvolle dagbesteding, de invulling van uw tegenprestatie of bij opvoedvraagstukken. Of u nu informatie of bijvoorbeeld vrijwilligerswerk zoekt, een activiteit wilt organiseren, ondersteuning nodig heeft of rondkijkt voor een buur of familielid. Wij luisteren naar uw verhaal en ondersteunen daar waar nodig. 

In 2018 staan we ook voor een aantal nieuwe uitdagingen. De verhuizing van Buurthuis Pernis naar het nieuwe Huis van de Wijk De Bonte Koe is daar één van. Wij betrekken u hier graag bij, want zoals de naam al aangeeft is het ook uw Huis van de Wijk. 
 
Vanaf nu zult u mij regelmatig treffen in Pernis. Via deze weg wil ik mezelf en DOCK voorstellen. Mijn naam is Roy Schrover. Ik ben getrouwd en heb 2 prachtige dochters (van 3 en 6 jaar). Ruim 8 jaar geleden heb ik de overstap gemaakt van de Detailhandel naar de sector Zorg en Welzijn. Ik heb ruim 7 jaar in verschillende functies (begeleider, coördinator en manager) gewerkt bij zorgorganisatie Pameijer. Sinds februari 2017 ben ik werkzaam bij DOCK. Wij zijn actief als maatschappelijk ondernemer in de regio's Rotterdam, Amsterdam, Haarlem, Zaandam, Schiedam en Hellevoetsluis. Als afdelingsmanager van DOCK ben ik verantwoordelijk voor de welzijnsopdracht in de gebieden Hellevoetsluis, Hoogvliet en Pernis. 
 
Mensen ondersteunen bij het verbeteren van hun eigen leven en het leven van anderen, dat is de drive van DOCK. Ieder mens heeft talenten om in te zetten, veel mensen zijn bereid om anderen te helpen en iedereen heeft soms hulp nodig. Medewerkers van DOCK ondersteunen mensen in het nemen van initiatieven. Zij leggen contacten tussen mensen en organisaties in de buurt en brengen mogelijkheden samen. De sociaal werkers van DOCK staan middenin de samenleving en kennen de wijk goed. Ze zijn thuis in de Huizen van de Wijk, wijkaccommodaties, op straat en op school. Ze werken graag samen met bewoners, vrijwilligers, professionals en natuurlijk met onze opdrachtgevers. Want waar we samenwerken, ontstaan goede ideeën, plezier en energie.
 
Indien u vragen heeft, ideeën heeft voor bewonersinitiatieven of nader kennis wil maken, kunt u mij telefonisch bereiken op 06 - 413 185 02 of via de e-mail rschrover@dock.nl
 
Het team (Dicta de Lint, Gé Grubben, Olga van ‘t Spijker, MIERO jongerenwerk) en ik kijken uit naar een mooie tijd in Pernis. 
 
Roy Schrover