Wiet By Growweedeasy At Morguefile

Volgens het uitvoeringsplan Maatschappelijke Ontwikkeling Pernis 2015-2018 is het alcohol- en drugsprobleem relatief groter onder de jeugd van Pernis dan onder de jeugd van Rotterdam. 

Naast cafés, de slijter en de Plus om de drankvoorraad aan te vullen, wordt nu ook volledig tegemoet gekomen aan de behoefte aan softdrugs. En niemand minder dan onze eigen ‘Abu’ wordt onze verlichtende huisdealer in donkere tijden. 

‘The Godfather of district 010’ is van plan zelf te gaan telen, distribueren en wil het liefst zijn verbindende sigaretjes slijten in door hemzelf gerunde staatswinkels. Per etmaal wordt in Rotterdam zo’n 120 kilo zoete geur de lucht ingeblowd. Omgerekend heeft Aboutaleb zo’n 20.000 vierkante meter oppervlakte nodig voor het kweken en zo'n 10.000 vierkante meter voor het verwerken van de wiet. Flink lapje grond!   

En dus is het wachten op een telefoontje vanuit de Coolsingel naar ‘Narcos Pernis’. Want in dat dorp hebben ze relatief veel ervaring met genotsmiddelen en is nog veel ‘flexibele bestemmingsruimte’ beschikbaar, zoals verpauperde sport- en volkstuinencomplexen.

Klinkt best als een aardig ideetje van Ahmed om één of beide terreinen op te leuken met groene onschuldig ogende plantjes. Beter dan hoe het er nu uit ziet! Maar wat moeten we met dit verzoek als dat komt?  

Een ultra relaxte kick voelen als ik naar een betoverend mooie hemel staar en volkomen loom aan de beste koffie ooit lurk terwijl ik mijn ontembare honger stil met een hap van een hemels lekkere roomboterletter van bakker Dekker? En dat dankzij de in mijn eigen dorpsachtertuin geteelde wiet? Jemig de pemig! Klinkt aanlokkelijk! 

Maar tóch heb ik twijfelende onderbuik gevoelens.    

Waarom? Omdat die gereguleerde staatswiet slappe hap schijnt te worden door deze aanzienlijk zwakker te maken dan de hedendaagse niet-gereguleerde Nederwiet. En als zelfs mijn schoonmoeder daar niet relaxter van gaat worden, zie ik geen meerwaarde voor onze doorgewinterde plaatselijke dorpsblowers die al helemaal niet high te krijgen zijn van die goedbedoelde lichte gemeentejoints. 

En daarom vrees ik dat dit plan van onze burgemeester niet zal slagen en Pernis bij mislukking met verpauperde wietplantages achter zal blijven. Dus ingeval Aboutaleb belt, stem ik nu alvast tegen. 

Braakliggend terrein beschikbaar stellen vind ik best het overwegen waard, maar dan wel in ruil voor gratis joints op maximale sterkte waarvan ik nét niet in een psychose beland. 

Zo niet, dan hou ik het wel bij drank. 

J. 

Foto: growweedeasy @ morguefile.com