2017 Dickensfestijn Niko Kok

Beste Dorpsgenoten,

Het derde Dickensfestijn is weer achter de rug. Jammer genoeg heeft het slechte weer er voor gezorgd dat verschillende activiteiten, zoals de kinderspelen, schaapscheren enz. niet door konden gaan. 

De tenten konden door de hevige storm die 's morgens over het plein heen raasde niet worden opgezet waardoor toneelvereniging De Schouwspelers niet de ruimte hadden die ze hadden gehoopt. 

Toch is het door veel improviseren gelukt om een leuk feest neer te zetten. De kraamhouders waren toch dik tevreden en de locatie, door alles op één plein te houden, was voor ons, de organisatie een goede keus. 

De koren, muzikanten en danseressen deden allemaal hun best en het klonk geweldig. Warmend bij het kampvuur smaakte de glühwein en de erwtensoep nog lekkerder dan gewoon. 

Midden in de grote tent zat Queen Victoria, je mocht raden welke bekende Pernisser daar zat. Er zijn aardig wat kaartjes ingevuld en als winnaar kwam Mevrouw Jongejan uit de bus. Zij kreeg als prijs een geweldige banketbakkers kerstkrans. De bekende Pernisser was Tineke Reicher, oud ambtenaar van de burgerlijke stand in Pernis. 

Wij willen u als bezoeker, die het slechte weer heeft getrotseerd, hartelijk bedanken voor de belangstelling. Over de gehele dag genomen is het toch steeds flink wat publiek geweest. Heel veel mensen hadden er weer moeite voor gedaan om verkleed te verschijnen en dat waarderen wij zeer.

De Dickensgroep bestaat maar uit een paar mensen en wij hopen dat we een beroep op u mogen doen om volgend jaar als vrijwilliger bij ons aan te schuiven. Je hoeft als je dat niet wilt, niet bij elke vergadering te zijn, maar hand-en-spandiensten daar kunnen wij wel wat mensen bij gebruiken. Denkt u er maar over na. 

Dan wensen wij alle Pernissers fijne kerstdagen en een voorspoedig 2018!

Neem voor wat foto’s eens een kijkje op www.carolsinpernis.nl 


Bestuur van Carols in Pernis


Foto: Niko Kok