Stratenvanpernis

Dan heeft de Oudheidkamer wellicht wat je zoekt! Er zijn namelijk nog exemplaren van het enige echte Pernisse stratenboek te koop:

De Straten van Pernis - vroeger en nu.

Want waar komt de naam Madroelstraat vandaan? Wanneer was Van Es burgemeester? Waarom heet de Zellingstraat eigenlijk zo?

Al dit soort vragen worden in dit boek beantwoord, vergezeld van heel veel foto's.

In het boek wordt de herkomst van alle straatnamen van Pernis uitgelegd, met daarbij informatie over de geschiedenis van de straat, de gebouwen en haar bewoners.

Vroeger en nu
Het boek staat vol foto's van vroeger en nu: van iedere straat is minimaal één foto van vroeger opgenomen, met daarbij een foto van nu, gemaakt op dezelfde plaats. Pernis is veel veranderd in de afgelopen jaren en dit boek laat zien wat dat betekent voor iedere straat van ons dorp!

Het boek kost €17,50 voor donateurs van de Oudheidkamer en €19,95 voor niet-donateurs. De boeken kunnen natuurlijk ook verzonden worden. De verpakkings- en verzendkosten binnen Nederland voor één (of twee) boek(en) bedragen €5,00.

Je kunt het boek verkrijgen tijdens de openingstijden van de Oudheidkamer, of bestellen via deze link: tinyurl.com/destratenvanpernis. Je ontvangt dan via e-mail bericht van ons over de verdere afhandeling van je bestelling.

Oudheidkamer Pernis
Pastoriedijk 399