Stopcontact Pixabay Moteoo

Lieve redactie,

Het is over.

Je trekt de stekker eruit, want de cookies zijn op. Na 6,5 jaar stop je met je digitale kindje Pernis Online. Heel jammer. Jammer voor jou omdat je er zoveel tijd in hebt geïnvesteerd. Jammer voor Pernissers die Pernis nu op een andere manier op de kaart moeten zetten. En ja, ook jammer voor ondergetekende werkloze dorpscolumnist die met zijn ziel onder zijn arm eenzaam en verlaten door ons park struint.

Gelukkig hebben we in deze barre tijden veel moois om op terug te kijken.

Onze samenwerking begon in 2014 met een column waarin ik tot mijn grote ontsteltenis volgens de reglementen van het Koningsdagprogramma geen vernielingen meer mocht plegen. Al gauw volgden ontelbaar andere prangende dorpsonderwerpen die jij via mij, geheel ongecensureerd, het dorp in slingerde.

En daarin schuwde jij gevoelige onderwerpen niet.

Gevel zeiken, filefetish, hondenpoep, seks, eierridders, pisvlekken, piemelpakken, jeukbomen met ballen, opgestoken middelvingers en meer van deze aanstootgevende content kon ik bij jou kwijt. Waarvoor dank. En excuses. Het waren niet jouw woordspelingen, rare kronkels of discutabele onderwerpen, maar al die tijd werd jij er wel op aangekeken.

Verder wil ik van de gelegenheid gebruik maken om geen excuses aan de Coolsingel aan te bieden. De groen-witte vlag kan daar uit; minder kritiek vanuit het nietige Pernis. Geen reminder meer over de beloftes die ze hebben gemaakt over onze stadswinkel. Geen opruiende teksten meer richting een Pernexit en geen schriftelijke afranseling meer waarin bestuurders onaangenaam worden verrast met het winnen van de prestigieuze Pernisse Perniskoker.

We hebben nog zoveel te bespreken redactie!

De jungle aan verkeersborden in het dorp. De enige kermis van Nederland waar je vuurwapens kunt winnen. De leukste slager van Nederland. De beste Chinees uit de omtrek. De oudste bakker van Pernis. De aftakelende volière. Een prikkelarme Plus. De plaatselijke digitale Facebook verharding. Ons prachtige park. En meer, meer en meer.

Maar ja. Het is voorbij.

Rest mij jou te bedanken voor onze fijne samenwerking en je tomeloze inzet voor ons dorp. Geen Pernis Online zal wel even wennen zijn. Ik wens je alvast veel succes en plezier met je aankomende rustgevende project:

Pernis Offline.

J.


Afbeelding: MoteOo via Pixabay