Sint Pernis 2017 185 Riet Hollaar Krijgt De Pernisse Speld Van Brian Frowijn

Vergezeld van een boot vol Zwarte Pieten landde Sint Nicolaas zaterdagmorgen op het steiger aan de Pernisse waterkant nabij de oude radarpost. 

Daar werd hij ontvangen en welkom geheten door de burgemeester van Pernis en Brian Frowijn, voorzitter van de gebiedscommissie. 

Aan de wal stonden ook vele honderden Pernisse kinderen vergezeld door ouders, grootouders en andere familieleden. De kiosk was ook open en veel mensen maakten graag gebruik van de gratis chocolademelk en koffie, beschikbaar gesteld door de ondernemersvereniging. 

Opvallend was dat er een flink aantal roetzwarte leerling-pieten in het gezelschap waren die na een spoedcursus in Madrid nu lieten zien dat zij niet ten onrechte geslaagd waren voor de pietencursus. 

Nadat de Sint zich door de menigte heen geworsteld had en ontelbare kinderhandjes had geschud, en vele tekeningen en verlanglijstjes in ontvangst had genomen stapte hij in de gereedstaande, door twee stoere paarden getrokken koets en maakte hij, voorafgegaan door het Zwarte Pietencorps van de Rotterdamse Euroband en de Twirlgroep Liberté een rondrit door het dorp. 

Politieauto’s, voorzien van zwaailichten maakten voor de stoet de weg vrij naar de muziektent op het Arie den Arendplein. Daar had zich ondertussen al een flinke menigte verzameld. 

Vanuit de muziektent nodigde de Sint Riet Hollaar uit om even bij hem te komen. Al dertig jaar regelt Riet Hollaar, samen met een heel peloton anderen de ontvangst van Sint Nicolaas in Pernis. Tot Riet’s grote verrassing kreeg zij daarna door gebiedscommissievoorzitter Brian Frowijn de Pernisse speld uitgereikt. Brian Frowijn sprak de hoop uit dat zij nog lang met haar werk door zou gaan. Zeker nu, na deze eervolle onderscheiding denkt Riet Hollaar nog niet aan stoppen en zal ook volgend jaar de Sint weer welkom zijn in Pernis.

 

Tekst en foto: Niko Kok

Meer foto’s van de intocht zijn te bewonderen op: https://myalbum.com/album/DpJg5FrN6smn