Bijbelquiz 2016 Deelnemers

Wat weet jij van de bijbel? Onder dat motto werd in Pernis voor de vierde keer, onder auspiciën van het Nederlands Bijbelgenootschap, de Bijbelquiz gespeeld.

Maar liefst veertien teams van verschillende samenstelling, in totaal een kleine zeventig deelnemers, waren er bij in kerkgebouw De Heuvel aan de Ring. Het grootste deel bestond natuurlijk uit Pernissers, afkomstig uit de verschillende kerkgenootschappen, maar er waren ook wat Hoogvlieters en zelfs een Rotterdams team.

Onder hen ook wat deelnemers die nog niet eerder meegedaan hadden bij vorige edities en die hun kennis ook wel eens wilden testen. De quiz zelf was er een vol humor, doordenkertjes en weetjes en leverde voor de deelnemers toch de nodige gefronste wenkbrauwen en vraagtekens op.

Onder de deskundige leiding van quizmaster Ds. W. Geerlof kregen de deelnemers dertig vragen voor de kiezen die snel en in een strak tempo beantwoord moesten worden. Daarna ging de jury aan de slag en het winnende team bleek het team van de Baptistengemeente Rotterdam Zuid te zijn.

bijbelquiz-2016-winnaar


In het individuele klassement bleken er drie deelnemers zevenentwintig van de dertig vragen goed te hebben beantwoord, een ex aequo dus. Iets Spruit, Dik v.d. Laan en Brian Nieuwenkamp moesten daarom nog wat extra vragen beantwoorden en daaruit kwam Dik v.d. Laan als winnaar tevoorschijn.

Ds. C.H.A. Bartelink verzorgde naast de inleiding ook de prijsuitreiking, een beker en eremedailles voor het winnende team en Dik v.d. Laan.


Foto's en tekst: Niko Kok