Plataan

Van 12 t/m 22 februari houden wij op school alweer voor de derde keer een techniekproject. Zoals voorgaande keren willen wij door middel van allerlei activiteiten de kinderen kennis laten maken met en hun kennis vergroten over zo veel mogelijk onderdelen van techniek. Immers, techniek is overal om ons heen en de kinderen krijgen er dagelijks mee te maken. En in onze snel veranderende maatschappij zal dat alleen maar toenemen.

Wij willen meer aandacht besteden aan het vak techniek en proberen buiten de projectweken ook meer techniek aan te bieden tijdens de ‘gewone’ lessen.

Er is voor dit project weer een groot aantal activiteiten gepland voor alle groepen: er komt, net als voorgaande jaren een Techniekmobiel voor hogere groepen, er worden lessen verzorgd door de Techniekonderwijzer van het Penta College die met de kinderen robots maakt, de leerlingen van de groepen 1 t/m 4 gaan de Ontdekhoek bezoeken, de bovenbouwleerlingen gaan naar de Maasvlakte naar EIC Mainport, de gymlessen op vrijdag staan in het teken van Aikido en Techniek en in alle groepen worden activiteiten georganiseerd die met techniek te maken hebben.

Bij de opening van het project zal ook een vertegenwoordiger van de Shell aanwezig zijn die een ‘verrassing ‘voor onze school zal presenteren.

Ook u kan, als u wilt, een bijdrage leveren aan het slagen van deze activiteit. Wij zijn op zoek naar vaders/moeders maar ook broers/zussen/ooms/tantes/ opa’s/oma’s en ga zo maar door, die werkzaam zijn in een technisch beroep en daar op school over willen komen vertellen.

Deze ‘vertelsessies ‘ waren voorgaande jaren een doorslaand succes!
U vertelt (bijvoorbeeld in uw werkkleding) over, waarom u voor uw beroep gekozen heeft, welke vooropleiding u gehad heeft, waar u werkzaamheden uit bestaan, wat er leuk is aan uw werkzaamheden, etc.
U kunt dit uiteraard ‘verlevendigen ‘door ‘gereedschappen‘, foto’s, etc. mee te nemen maar dat is aan u.

Ervaring leert dat leerlingen altijd heel gemotiveerd en geïnteresseerd zijn als ‘mensen die zij kennen’ op school iets komen vertellen dus u hoeft niet bang te zijn dat uw presentatie geen succes wordt!
Dus, bent u werkzaam in een technisch beroep en wilt u hier op school tijdens de techniekweek over komen vertellen, meld u zich dan aan bij OBS de Plataan.

Verder zal er voor het van start gaan van het project ongetwijfeld ook een beroep op u gedaan worden door de leerkracht van uw kind(-eren) om te komen helpen met het maken van werkstukken of eventueel mee te gaan als begelei- ding naar een buitenschoolse activiteit.

Het project wordt afgesloten op donderdag 22 februari met een daverende tentoonstelling, van 16.00 tot 17.30 waarbij alle werkstukken en ook alle gebruikte materialen te zien en ook te gebruiken zijn. U bent hier op voorhand van harte voor uitgenodigd.

Wij hopen dat het project even succesvol, en leerzaam wordt als voorgaande keren.