2018 Aangereden Auto Plus Marc Wijtkamp

Dit is een preventieve column. Let vooral op als u een auto bezit, voornemens bent uw auto in eigen dorp te parkeren, niet op de bon geslingerd wilt worden en uw boodschappen bij de Plus doet.  

Eergisteren ging het met dat parkeren goed fout. Een maagdelijk witte Hyundai werd door een vrachtwagen combinatie van de Plus aangerand. Dit Zuid-Koreaanse wagentje stond naast de Plus geparkeerd. De vrachtwagenchauffeur probeerde de bocht te nemen, nam daarbij de auto mee en dat zorgde voor forse schade aan de auto. Wat nóg vervelender is; de veroorzaker reed door. Dat is geen overtreding, maar een misdrijf. 

Lastig goedpraten, een misdrijf, maar ik snap best dat zo’n chauffeur gefrustreerd kan zijn. Hoe zou ik reageren als ik dagelijks van file naar file rij, lange werktijden heb en dan ook nog eens in opdracht van mijn baas met mijn zware combinatie zo’n klein pittoresk dorpje met smalle straatjes wordt ingestuurd? Als daar dan óók nog eens een klein wit autootje op minder dan 5 meter van het kruispunt geparkeerd staat waardoor ik nóg later thuis kom, dan zouden óók mijn stoppen wel eens door kunnen slaan. 

Of het nou meer of minder dan die wettelijke toegestane 5 meter was doet er niet toe. Waar ik mij vooral zorgen over maak zijn de gevolgen. 

En dat is dat de politie nu op scherp staat. 

Voor garageboxen en in bochten bij het Waterschip parkeren, parkeren buiten de aangegeven tijden bij het kinderdagverblijf, minder dan 12 meter vanaf een bushalte of minder dan 5 meter van een oversteekplaats parkeren? € 95,- per overtreding! Even snel parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats? € 380,-! 

Dus let op lieve dorpsgenoten!

Deze aanrijding en krapte in de bocht naast de Plus doet me overigens sterk denken aan de situatie binnen in de Plus. Vaak doe ik zigzaggend mijn boodschappen als de winkel weer eens is volgestouwd met grote trolleys en andere troep. Ook in de Plus is het lastig bochtjes draaien!

Ikzelf zal voortaan goed nadenken over de plek waar ik mijn auto parkeer. Omwille van mijn auto, mijn portemonnee en gefrustreerde chauffeurs. Ik zou het ook heel fijn vinden als de Plus bij zichzelf te rade gaat; of ze nou in een vrachtwagen zitten of binnen met trolleys leuren. Dat laatste moet toch anders kunnen? 

Graag niet nog een keer weglopen voor problemen, maar er iets aan doen. 

Alvast bedankt. 

J.  


Toevoeging van de redactie: de auto in kwestie stond meer dan vijf meter uit de bocht geparkeerd. Om discussies te voorkomen ;-)


Foto: Marc Wijtkamp