2018 Wbs Snelheidscontrole 4 April

Vandaag is dan toch echt de dag dat ik eens mijn vingers over het toetsenbord laat racen, dit naar aanleiding van het gedrag in het dorpsverkeer hiero.

Sinds enkele weken hangt er, bij het binnen komen van Perneutel, op de Burg. van Esstraat een snelheidsmeter. Ik hoef u niet te vertellen wat deze daar doet, of toch wel...

Deze hangt daar om aan u aan te geven of u de juiste snelheid aanhoudt, namelijk 30 km/u. Rijdt u deze snelheid of langzamer dan ziet u een Groen Duimpje omhoog, een bedankje dat u zo vriendelijk bent om zich aan de maximum snelheid te houden.

Rijdt u daarentegen sneller dan die 30 km/u, dan is het Duimpje ROOD en hangt omgekeerd, dit betekent dat u te snel, dan niet veel te snel rijdt en een gevaar kan opleveren voor de inwoners hiero... U kent ze misschien wel, zij zijn er in allerlei verschillende gedaantes: jong, oud, man, vrouw, papa, mama, jongen, meisje, kleuter, peuter, baby, hond, kat, vogel...

Afgelopen weken eens opgelet met het binnenrijden van Perneutel, maar sorry hoor, dít gaat helemaal nergens meer over... Het merendeel krijgt een ROOD Duimpje, en dan zou je zeggen ze zullen toch wel vaart minderen, niets is minder waar.....

Als je binnen komt rijden, wordt vóór het 30 km/u bord je snelheid al aangegeven. Tot aan de snelheidsmeter gebeurt dat nog eens zo'n een 3 tot 5 maal, dan zou je zeggen dat als men een ROOD Duimpje krijgt, hij of zij vaart mindert. Helaas, dit gebeurt bij velen niet.

Als je dan zelf wél netjes met 30km/u aan komt rijden, kan het zo zijn dat men in de wagen achter je raar zit te doen, of dat men er eigenlijk doorheen dan wel overheen wil...

U zult zeggen: "Ach, maar het zal toch wel meevallen met die overschrijding?" Nou, ik vind 32 á 33 net an, maar als ik dan 37, 39, 40 en zelfs hoger zie, dan begrijp je het volgens mij niet helemaal meer in deze 30 kilometer zone.

Zullen we eens een tijdje oom agent laten filmen en lik op stuk laten geven van, wat zullen we zeggen, € 10,- per overschreden kilometer, beginnend bij 33 km/u en het geld dat het oplevert weer in Perneutel stoppen. Opknappen van het zwembad ofzo...

Maar dit is niet het enige euvel hiero. Nee, men is blijkbaar ook van mening dat de Burg. van Esstraat een voorrangsweg betreft. Pas op als je de Schuytstraat bij de fietsenwinkel uitkomt, ze rijden zo je bumpert eraf.

Nog een mooie plek: de Ozingastraat. Mooi overzichtelijk, dus we kunnen gas geven. Vanaf de andere kant gaat het ook lekker, vooral bij de Ring/Zwembad, want ja, je gaat Perneutel uit, dus kan al wel vol op het gas hiero...

Dan als laatste, waardoor ik nu heb besloten om over de toesten te racen. Vanmiddag, aankomend over de Burg. van Esstraat Perneutel in bij het zebrapad vanaf de Plus. Een meisje op de fiets die daar aankomt om over te steken. Daar wacht ik netjes voor, om dan te zien dat er vanaf de andere kant apotheek een autootje aan komt rijden. Geen blik op het zebrapad, maar blik op oneindig, en door, zelfs op mijn tuutert werd niet gereageerd.

Iemand die er achter liep, was het blijkbaar met mijn eens, dat was onder andere te zien aan zijn armzwaaien. Ik kan helaas niet liplezen, maar zal weinig goeds geweest zijn.

Zullen wij nu eens met zijn allen proberen die paar regeltjes die er zijn om het wat veiliger te maken, na te gaan leven?

Veilig Perneutel Begint Bij Jezelf.

Grtz,
WBSDe column op Pernis Online wordt geschreven door Pernissers en gaat over hun leven in de breedste zin des woords. De inhoud van de column komt dan ook volledig voor rekening van de schrijver ervan. Heb je ook een column die je wilt delen met Pernis? Mail hem dan naar info@pernisonline.nl.