2017 Roemenie Reis

Heeft u onze berichtgeving over de reis al gemist? Dat klopt, want de reis is een maandje uitgesteld, maar we gaan zeker weer op pad om de allerarmste mensen in Roemenië weer zoveel mogelijk te  helpen.

De voorbereidingen zijn in volle gang!

De reis in 2018 zal gaan van maandag 19 februari vanuit Pernis naar Budapest,  daarna door naar Codlea naar Gera en haar gezin, alwaar één dag gezinnen worden bezocht. Dan door naar Suecava om daar twee dagen lang gezinnen te bezoeken. Terug via Oostenrijk in het altijd mooie klooster van Melk bij pater Felix en hopelijk gezond en veilig op dinsdagavond 27 februari weer thuis.

Dit jaar heb ik besloten thuis te blijven, omdat ik weer opa geworden ben.
Theo, die vorig jaar mijn reisgenoot was, gaat nu samen met Bert Bergwerf, ook lid van de Baptisten Gemeente in Pernis, deze reis namens U maken. Uiteraard vind ik erg jammer dat ik nu moet overslaan, maar het gaat natuurlijk niet om mij, maar om de reis.

De reis waar we de allerarmste broeders en zusters een hart onder de riem steken, met een bezoek namens onze zusters en broeders in Pernis. Niet zomaar een bezoek, maar een bezoek uit onze harten en waarin we de liefde delen van onze Heer en Heiland.

Graag willen we bij deze bezoekjes de mensen, die het erg moeilijk hebben iets geven. Daarom de vraag of u nog goede kleding en schoenen wilt afgeven tijdens de inzameling. Ook textiel, dekens, dekbedden, etc. zijn van harte welkom! Evenals stroopwafels en vitamines voor kinderen en volwassenen.

De oproep om de reis financieel te steunen begint zijn vruchten of te werpen. De dames die iedere maandagmorgen breien voor Roemenië hebben al een mooi bedrag bij elkaar gespaard. Hartelijk dank daarvoor, hiermee kunnen we alvast op pad.

De uitzenddienst is zondag 17 februari om 10.00 uur in De Heuvel.
We zouden het erg op prijs stellen als u hierbij aanwezig wilt zijn, zodat we onze zuster en broeder een gezegende reis toe kunnen bidden.

Ander belangrijke data zijn:
- woensdag 14 februari vanaf 19.00 uur inzameling
- donderdag 15 februari vanaf 19.00 uur inzameling
Beide dagen is de inzameling in De Heuvel, Ring 322.

Op zaterdag 17 februari, vanaf 10.00 uur, wordt de bus geladen.
Wederom gesponsord door Atlantic, dhr. Van den Oever, waarvoor wederom onze hartelijke dank!

Uw hulp bij het sorteren en inpakken wordt enorm gewaardeerd, we zien u dan ook graag. Vele handen maken nog steeds licht werk.

Naast onze ondersteuning in de vorm van kleding en/of schoenen, willen we de gezinnen die we bezoeken ook graag op een andere manier ondersteunen. We zouden deze mensen graag willen voorzien van een boodschappenpakket, zodat ze er weer een paar dagen tegenaan kunnen.
De armoede die we tegen komen is vaak schrijnend en eten en drinken is er vaak veel te weinig.
Om dit te bewerkstelligen willen wij u vragen om een gift over te maken naar de diaconie van de Hervormde Kerk, het rekeningnummer is NL 96 RABO 0353202584 ovv Roemenie reis 2018.

Op ditzelfde nummer kunt u ook uw gift overmaken, zodat er op deze reis voldoende brandstof beschikbaar is. Het is fijn om de reis aan te vangen, maar het is uiteraard ook fijn om weer terug te keren. Een halve tank diesel kost € 60 een volle tank diesel kost € 120.

Wilt u nadere informatie dan horen we dat graag.
U kunt ons bereiken op telefoonnummer 010-295 02 38

Hartelijke groet, ook namens Theo en Bert,
Bas Koert